Timelapse van Europagebouw voor EU voorzitterschap

Voor het voorzitterschap van de EU is er op het Marineterrein in Amsterdam een immens congrescentrum van 8.000 m2 gebouwd. Het komende halfjaar zal deze tijdelijke accommodatie onderdak bieden aan ministers, leden van de Europese Commissie en ambtenaren die in Nederland bijeenkomen. Het complex is energiezuinig en wordt na het voorzitterschap gedemonteerd en hergebruikt.

In opdracht van het Ministerie van Buitenlandsezaken mocht VandePunt Filmproducties uit Gemert deze bouw in beeld
brengen doormiddel van een Timelapse. Met constant 3 en op sommige dagen zelfs 6 camera’s werd de gehele bouw, die enkele maanden in beslag nam vastgelegd. Na een speurwerk door ruim 400 gigabite aan foto’s en film is de timelapse gemonteerd tot een korte film en is de complete bouw te zien in bijna 2 minuten.

Eigenaren Carl van de Wetering en Puck Mickers van VandePunt zijn zeer tevreden: “Het is prachtig om te zien dat de mensen bij het ministerie en ook de bouwers van Neptunus Structures erg enthousiast en tevreden zijn met het eindresultaat. Het is een paar maanden lang goed communiceren en plannen met diverse partijen
om alles goed en op tijd in beeld te krijgen. Het team van VandePunt kan inmiddels alle ruimtes van het gebouw wel dromen en we hebben alle daken van het Marineterrein beklommen om de mooiste shots te schieten. We zijn dan zelf ook enorm trots op deze gave timelapse film.