VandePunt Filmproducties is Erkend Leerbedrijf

‘Erkend leerbedrijf’ is een titel om trots op te zijn. Sinds 1 augustus 2015 is er één landelijk beeldmerk voor alle erkende leerbedrijven. VandePunt is er dan ook erg trots op dat ze vanaf nu logo van Erkend Leerbedrijf mogen voeren.

VandePunt vindt het belangrijk en vooral ook erg leuk is om jong talent op te leiden. Maar daarnaast vinden zij het ook erg belangrijk dat een student een aanvulling is voor VandePunt. Carl van de Wetering: “De techniek gaat erg snel op het gebied van filmen en editen, dus het is voor ons ook een toegevoegde waarde dat wij leren van deze studenten. Een win win situatie dus.”

Puck Mickers is ook erg tevreden over het behalen van de titel. “Erg leuk dat we nu ook erkend zijn. We hebben al stagiaires gehad van het Sint Lucas uit Eindhoven en Boxtel, maar ook van de kunstacademie Maasctricht. Heel divers. Met deze titel is het misschien toch net iets interessanter voor de toptalenten om te soliciteren voor een stageplek bij VandePunt.”

Bij het opleiden van jonge vakmensen spelen het onderwijs en het bedrijfsleven samen een belangrijke rol. Mbo-studenten leren veel in de praktijk. Daarvoor zijn professionele stages en leerbanen nodig in een veilige omgeving van een erkend leerbedrijf en met goede begeleiding door een praktijkopleider. Op deze manier zorgt SBB er samen met oa VandePunt voor dat beroepsonderwijs optimaal aansluit op de praktijk. Zo krijgen studenten de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan en het bedrijfsleven de vakmensen die ze nodig hebben.